En guide till spel på hästar

Att spela på hästar är roligt därför att det går att påverka chansen att vinna genom att hålla sig informerad om hästarna du ska spela på och i vilket skick banan är på tävlingsdagen. Trots detta går det inte att spela så att man helt säkert vinner eftersom hästarna har en egen vilja och kan vara ganska tjuriga ibland och inte gör vad som förväntas.Du kan spela genom statliga ATG hos något av de spelombud och spelbutiker som tar emot travtips, eller via på nätet hos ATG. Om du är på nätet finns det plötsligt många fler valmöjligheter och ställen att spela hos. Du kan spela hos till exempel Unibet eller bet365 som ofta har samma lopp som ATG och liknande spelformer som V75.

Poolspel

Då du ska till och spela är det bra att känna till lite om odds och poolspel. Oddset talar om hur stora chanser en häst bedöms ha att vinna. ATG tillämpar poolspel på V75. Alla pengarna samlas i en pott och den potten kan bli stor. ATG tar en del av pengarna och delar ut resten. Det kan bli riktigt höga vinster i poolspel!

Flytande odds

ATG tillämpar alltid flytande odds. Har du spelat på en häst med ett visst odds är det inte säkert att det oddset håller ända fram till loppet. Satsar fler personer än du på den hästen efter det att du har satsat kommer oddset att sjunka och din tänkta vinst minskar. Ser en häst ut att må bra vid uppvärmningen brukar oddset sjunka snabbt.

Fasta odds

Andra spelbolag använder sig av fasta odds som inte påverkas av hur många som spelar på just den hästen. Spelbolaget tar risken, kan man säga. Det kan därför vara säkrare att spela med fasta odds då det med flytande odds kan ske rätt så stora förändringar innan loppet startar. Hos Unibet, bet365 och några andra sajter spelar man alltid med fasta odds.